Від посилення тиску до морської блокади: реакція США на запуск ракети КНДР

Від посилення тиску до морської блокади: реакція США на запуск ракети КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп, а також Пентагон і Державний департамент, практично, одночасно оприлюднили офіційну реакцію на черговий запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети в бік Японії.

При цьому, в Вашингтоні пропонують цілий ряд кроків – від посилення дипломатичного й економічного тиску до блокування морських перевезень до і з КНДР, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство оборони США виявило і відстежило запуск однієї ракети Північною Кореєю, що стався сьогодні близько 13:15 за Східним стандартним часом. За попередніми оцінками, це була міжконтинентальна балістична ракета (МБР)", - констатували в Пентагоні.

Як уточнили у відомстві, пуск відбувся в районі Сейн Ні. Ракета подолала близько 1000 км, після чого впала в Японське море, у виключній економічній зоні Японії.

"Ми ведемо роботу з нашими партнерами на відомчому рівні з метою більш детальної оцінки ракетного пуску", - зазначили в Пентагоні.

Водночас, повідомляється, що Північноамериканське аерокосмічне командування (NORAD) встановило, що запуск ракети з території КНДР "не становив загрози" для Північної Америки, її територій або союзників США.

При цьому, в Пентагоні підтвердили зобов'язання Сполучених Штатів щодо захисту союзників, передусім Республіки Корея і Японії, на тлі ракетно-ядерної загрози з боку КНДР.

"Ми залишаємось в готовності захищати себе та наших союзників від будь-яких нападів чи провокацій", - зауважили в міністерстві оборони США.

Президент США у цьому зв'язку заявив, що офіційний Вашингтон продовжує бути занепокоєним поведінкою Пхеньяна. "Нинішній запуск ракети не змінить нашого підходу до проблеми КНДР", - заявив глава Білого дому, додавши, що Америка впорається з цією ситуацією.

Читайте також: Трамп знав про пуск, коли ракета КНДР іще була в повітрі - Білий дім

Тим часом, у Державному департаменті США у вівторок наголосили на необхідності посилити міжнародний тиск з метою припинення програм КНДР щодо розробок ядерної зброї та засобів її доставки.

"Всі країни повинні продовжити застосування потужних економічних і дипломатичних заходів на додаток до імплементації всіх існуючих санкцій ООН", - заявила речниця Держдепартаменту США Хезер Науерт.

Вона закликала міжнародне співтовариство застосувати додаткові кроки для посилення морської безпеки, "включаючи право на заборону морського трафіку, транспортування продукції до та з КНДР".

Науерт також повідомила, що Сполучені Штати, у партнерстві з Канадою, скликають нараду в ООН для обговорення, "як глобальна спільнота може протистояти загрозі міжнародного миру з боку Північної Кореї".

При цьому в Держдепі підкреслили, що дипломатичні варіанти продовжують розглядатися. "Сполучені Штати все ще прагнуть знайти мирний шлях до денуклеаризації та припинення войовничих дій Північної Кореї", - наголосила речниця Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-