WP: Американські війська залишаться в Сирії після розгрому ІДІЛ

WP: Американські війська залишаться в Сирії після розгрому ІДІЛ

Укрінформ
Американські сили залишаться на території Сирії після того, як буле одержана кінцева перемога в цій країні над терористичним угрупованням "Ісламська держава", з метою тиску на Асада та мирного розв'язання громадянської війни в Сирії.

Про це йдеться в публікації The Washington Post із посиланням на джерела в американській адміністрації.

"Представники адміністрації США кажуть, що сподіваються використати постійне перебування американських військ на півночі Сирії для підтримки сирійських демократичних сил, до яких входять переважно курди, щоб підштовхнути Ассада до поступок на мирних переговорах під егідою ООН у Женеві", - зазначається в тексті публікації.

Очікується, що ці переговори мають відновитися наприкінці листопада, після понад трьох років безрезультатних домовленостей.

Читайте також: США покладають відповідальність на Путіна за припинення хіматак у Сирії

Різке виведення американських сил може допомогти Асаду забезпечити його політичне виживання, чого добивається також Іран, близький союзник сирійського режиму, пише видання. Для того, щоб уникнути цього, США планують підтримувати військову присутність, зокрема, на півночі країни, де американці надавали підтримку опозиції в її протистоянні ІДІЛ, а також забезпечити політичний перехід в Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, за останніми повідомленнями, сили безпеки Сирії та Іраку за підтримки Міжнародної коаліції звільнили 95% території з-під контролю терористичного угруповання "Ісламська держава". Як підкреслили в Пентагоні, тиск продовжується, і терористам залишились лічені тижні.

Фото: REUTERS/Omar Sobhani

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-