США покладають відповідальність на Путіна за припинення хіматак у Сирії

США покладають відповідальність на Путіна за припинення хіматак у Сирії

Укрінформ
Державний департамент США вважає, що президент Росії Володимир Путін несе персональну відповідальність за тиск на президента Сирії з метою запобігання з його боку нових хімічних атак.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Отже, з Росією все дуже складно", - відповіла представник зовнішньополітичного відомства на прохання прокоментувати телефонні переговори між президентами Трампом і Путіним.

"Ми бачили зображення, як він – президент Путін – обіймається з Башаром Асадом. Ви знаєте як ми ставимося до хімічних атак, які були проведені проти невинних цивільних у Сирії",- зазначила Науерт.

Читайте також: Трамп запланував розмову з Путіним - Білий дім

У цьому зв'язку вона висловила переконання, що ці теплі обійми означають, що російський президент має вплив на лідера сирійського режиму.

"Я думаю, ці обійми є доказом того, що Володимир Путін несе певну відповідальність за спроби допомогти (народу – ред.) Сирії, за створення тиску на уряд Башара Асада, щоб він більше не робив цього (хімічних атак – ред.) знову", - наголосила офіційний представник Держдепу.

Читайте також: Трамп обговорив із Путіним ситуацію в Україну – Білий дім

Вона підкреслила, що Сполучені Штати твердо підтримують процес Женевських переговорів.

"Ми не відступатимемо від них", - зауважила речниця Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-