РФ може використати білоруську територію для агресії проти Балтії і Польщі - EU Today

РФ може використати білоруську територію для агресії проти Балтії і Польщі - EU Today

Укрінформ
Білорусь у своїй політиці щодо України діє здебільшого під керівництвом Кремля, що призводить до зростання напруги у відносинах Києва і Мінська.

Про це пише у брюссельському виданні EU Today британський журналіст і видавець Гаррі Картрайт у публікації, присвяченій затриманню у Мінську громадянина України, кореспондента "UA: Українське радіо" Павла Шаройка.

"Нині Білорусь, як видається, у контексті відносин з Україною все більше діє відповідно до позиції Росії. Очевидно, що це призведе до загострення напруги у відносинах Києва і Мінська", - переконаний британський журналіст.

Читайте також: Справа Шаройка: НСТУ заявляє, що не співпрацює зі спецслужбами

Картрайт вказує на величезну залежність Мінська від Москви у сфері діяльності спецслужб, а також у секторі оборони, включаючи проведення спільних навчань, таких як "Запад", що спрямовані проти НАТО.

"Без сумніву, Росія може використати білоруську територію для агресії проти країн Балтії і Польщі", - пише EU Today.

Британський журналіст відзначає, що спільні дії російської ФСБ і білоруського КДБ, у результаті чого було заарештовано українського журналіста, свідчать про зростання загрози для громадських активістів у Білорусі.

Відтак Картрайт також висловлює сумнів щодо спроможності Мінська бути нейтральним у частині пропозиції долучитися до потенційної миротворчої операції під егідою ООН на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-