Перший візит Рютте в Берлін скасували через політичну кризу у ФРН

Перший візит Рютте в Берлін скасували через політичну кризу у ФРН

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель змушена була скасувати переговори з нідерландським колегою Марком Рютте через ускладнення внутрішньополітичної ситуації у зв'язку з невдачею на переговорах зі створення урядової коаліції.

Про зміни в графіку зустрічей глави уряду повідомив її офіційний представник Штеффен Зайберт у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«У зв'язку з політичним розвитком минулої ночі було вирішено, що зараз не зовсім слушний час для переговорів», - сказав Зайберт.

Він уточнив, що зустріч скасовано за обопільним рішенням. Це мав бути перший візит Рютте у Берлін після того, як він знову очолив уряд.

Після обіду Меркель зустрічається з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмайєром, який у зв'язку із ситуацією скасував свою поїздку в Північний Рейн-Вестфалію. Сторони мають намір обговорити, як діяти далі. Сам Штайнмайєр має виступити із заявою о 14.30 за берлінським часом (15.30 за київським).

Читайте також: Створення коаліції в Німеччині: Штайнмайєр закликає не доводити до перевиборів

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині політична ситуація загострилася після того, як 19 листопада лідери Вільної демократичної партії Німеччини оголосили, що припиняють переговори про створення урядової коаліції, відмовившись вести переговори з партією ХДС/ХСС і «зеленими» під час формування коаліційного уряду. Права партія «Альтернатива для Німеччини» закликала Меркель піти у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-