Brexit: Ірландія та Британія не можуть порозумітися щодо кордону�

Brexit: Ірландія та Британія не можуть порозумітися щодо кордону

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковеней вважає, що питання британсько-ірланського кордону розкрите недостатньо для того, щоб переходити до другого етапу переговорів щодо Brexit. 

Натомість його британський колега Борис Джонсон запевняє у швидкому вирішенні всіх неузгоджень, повідомляє Reuters

«Так, ми всі хочемо перейти до другого етапу переговорів щодо Brexit, але зараз ми не в тому становищі, щоб це робити. У нас дуже серйозні проблеми, особливо навколо (британсько-ірландського) кордону, які потребують більшої ясності», - заявив міністр закордонних справ Ірландії на прес-конференції перед зустріччю зі своїм британським колегою.

Згідно з інформацією Reuters, Джонсон у свою чергу заявив, що уряд Великої Британії не зводить до мінімуму питання про ірландський кордон на переговорах про вихід країни з ЄС і працюватиме з Дубліном для його врегулювання. 

Він також підкреслив, що Велика Британія не зацікавлена в так званому «жорсткому кордоні» між Північною Ірландією і Ірландією.

За словами Джонсона, він розуміє, чому Ірландія хотіла чотирьох-п'ятирічний перехідний період, проте перехід можливий у набагато  стисліші терміни.

Як повідомлялося, одним із найважчих пунктів у переговорах щодо Brexit стало питання про статус кордону між Північною Ірландією і Республікою Ірландія, що входить у ЄС.

Читайте також: Додаткові гроші за Brexit у Мей назвали спекуляцією ЗМІ

Нині люди й товари вільно переміщаються по ірландському кордону, але є побоювання, що після виходу Великої Британії з ЄС все може змінитися, хоча обидві сторони заявляють, що хочуть уникнути «жорсткого кордону».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-