В ОБСЄ стурбовані реєстрацією ЗМІ

В ОБСЄ стурбовані реєстрацією ЗМІ "іноземними агентами" в Штатах і Росії

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість тенденцією в Сполучених Штатах і Росії щодо реєстрації окремих ЗМІ "іноземними агентами".

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ОБСЄ в четвер.

"Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір сьогодні висловив стурбованість у зв'язку із серією заходів з боку США і Російської Федерації, які вимагають від ЗМІ інших країн зареєструватися як "іноземні агенти", - зазначається у прес-релізі.

У документі уточнюється, що цього тижня Міністерство юстиції США змусило продакшен-компанію, яка працює на російського мовника RT у Сполучених Штатах, виконати вимоги Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA). У відповідь на це в середу Держдума РФ внесла зміни у законодавство про ЗМІ, дозволивши владі визначати певні медіа як "іноземних агентів". За повідомленнями, того ж дня кілька ЗМІ, включаючи "Голос Америки" та "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", отримали попередження від Міністерства юстиції РФ, що вони, вочевидь, потребуватимуть реєстрації як "іноземні агенти".

Читайте також: Росія збираються визнати іноагентом «Крим.Реалії» - ЗМІ

Десір звернувся до влади США та РФ із проханням пояснити причини, чому до окремих ЗМІ висуваються такі вимоги. Він також попросив уточнити, як ці вимоги впливатимуть на здатність ЗМІ та журналістів вільно працювати та висвітлювати події.

У цьому зв'язку представник ОБСЄ висловив переконання, що вимоги зареєструвати ЗМІ як іноземних агентів, "очевидно, створять додаткове адміністративне навантаження на відповідні медіа-організації і можуть призвести до таврування їх та їхніх журналістів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-