Росія збираються визнати іноагентом «Крим.Реалії» - ЗМІ

Росія збираються визнати іноагентом «Крим.Реалії» - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії направило проекту «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» повідомлення про те, що його можуть визнати іноземним агентом.

Про це «РІА «Новости» повідомило джерело у відомстві.

«Мінюст направив проектам «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» і «Сибір.Реалії», а також татаро-башкірській службі «Радіо Свобода» повідомлення про те, що їх можуть визнати іноагентами», - сказало джерело.

Раніше про це також попередили проекти «Idel.Реалії» і «Кавказ.Реалії», «Голос Америки», спільний проект «Радіо Свобода» і «Голосу Америки» - «Теперішній час», а також «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода».

Як розповів агентству член комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету Олег Морозов, іноагентами в Росії можуть бути визнані й інші проекти «Радіо Свобода» - «Фактограф» і «Маршо радіо», що виходить   чеченською мовою, а також CNN.

«Крим.Реалії» - проект «Радіо Свобода», що висвітлює події в анексованому Росією Криму.

Читайте також: Які ЗМІ назвати "іноагентами", Мін'юст РФ визначитиме " на свій смак"

Як повідомляв Укрінформ, Держдума РФ в середу ухвалила в третьому (останньому) читанні закон, що дозволяє зараховуувати закордонні ЗМІ до категорії іноземних агентів. Для набрання законом чинності його має схвалити Рада Федерації й підписати президент РФ. Заявлено, що розробка закону стала відповіддю на те, що американський Мінюст наказав RT зареєструватися іноземним агентом.

Якщо рішення набуде чинності, іноагентом вважатимуть будь-яке закордонне ЗМІ, що отримує фінансування або майно з-за кордону (в тому числі від російських юридичних осіб, що спонсоруються з іноземних джерел).

У поправках не згадані конкретні видання або телеканали. Рішення про визнання ЗМІ іноагентом прийматиме Міністерство юстиції РФ. Воно може створити окремий реєстр ЗМІ – «іноземних агентів». ЗМІ, визнані іноагентом, повинні будуть відповідним чином маркувати свої матеріали й надавати звіти. ЗМІ, які відмовляться реєструватися, підпадуть під дію норми закону про іноагентів-НКО.

Діяльність «Радіо Свобода» і «Голосу Америки» координується американською урядовою Радою керівників із питань мовлення (BBG) та фінансується конгресом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-