США ініціюють в ООН голосування нової резолюції щодо хіматакак у Сирії

США ініціюють в ООН голосування нової резолюції щодо хіматакак у Сирії

Укрінформ
США в ООН внесли на голосування Ради Безпеки нову резолюцію, яка повинна продовжити мандат Спільного слідчого механізму і Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) з розслідування випадків хімічних атак в Сирії.

Голосування має відбутися в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати ініціювали голосування о 15:00 завтрашнього дня, 16 листопада, по нашому останньому проекту резолюції Ради Безпеки ООН, яка має відновити мандат Спільного слідчого механізму - незалежної технічної групи, що встановлює винуватців жахливих хімічних атак у Сирії", - зазначається в заяві Постійного представництва США при ООН.

Читайте також: Росія отримала черговий ляпас в ООН - Чубаров

При цьому підкреслюється, що загалом існує багато випадків застосування хімічної зброї в Сирії, які мають бути розслідувані.

"Сполучені Штати сподіваються, що Рада Безпеки матиме об'єднану позицію у відповідь на застосування хімічної зброї проти цивільних осіб та продовжить роботу цієї критично важливої групи", - наголосили в Американській місії.

Читайте також: У Сирії загинув росіянин з "Вагнера" і ще 17 "добровольців" - ЗМІ

Якщо ж резолюція буде заблокована, це означатиме згоду з подібними звірствами, підкреслили в Постійному представництві США.

Як повідомляв Укрінформ, діючий мандат ООН-ОЗХЗ завершується в четвер, 16 листопада. Для його продовження на наступний рік необхідне рішення Ради Безпеки ООН. Наприкінці минулого року США виносили на голосування це рішення, однак його заблокувала Росія як постійний член РБ ООН, крім того проти проголосувала Болівія.

Спільний механізм вже довів причетність уряду Башара Асада та терористичного угруповання ІДІЛ до двох випадків застосування бойової хімічної зброї в Умм-Хоше та Хан-Шейхуні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-