Данія отримала

Данія отримала "ключі" від Комітету міністрів Ради Європи

Укрінформ
Для подолання тих викликів, які нині стоять перед країнами Європи, зокрема міграцією, екстремізмом, тероризмом та організованою злочинністю, для захисту демократичних цінностей, між країнами Європи має бути налагоджений чесний діалог.

Про це було заявлено у визначених пріоритетах, окреслених на час головування Данії на наступні півроку у Комітеті міністрів Ради Європи (КМРЄ) та оприлюднених сьогодні після офіційної передачі головування від Чехії до Данії у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це велика честь для мене та для Данії отримати цього ключа та головування у Комітеті міністрів Ради Європи. Рада Європи відіграє суттєву роль в просуванні принципів демократії, верховенства права, дотримання прав людини та відіграє важливу роль у захисті цих цінностей", - заявив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен, отримуючи символічного ключа від міністра закордонних справ Чехії Любомира Заоралека.

Самуельсен також наголосив, що Данія завжди підтримувала та просувала ідеї, які Рада Європи втілює у життя і буде це робити надалі, зокрема під час свого головування в КМРЄ.

"Виклики, такі як міграція, екстремізм, тероризм та організована злочинність, створюють небезпеку та страх. Фундаментальні європейські цінності знаходяться під тиском, як зсередини, так і ззовні. Ми повинні відкрито вирішувати ці проблеми та проводити чесний діалог між собою", - йдеться у документі, що визначає пріоритети головування Данії у КМРЄ.

Під час свого головування Данія має намір зосередитися на п’яти пріоритетних напрямках, зокрема системі прав людини у Європі, рівноправності можливостей, залученні дітей та молоді до демократичних процесів, зміні ставлення та упередження щодо людей з інвалідністю, боротьбі з катуванням.

Данське головування вказує на те, що лише посилений діалог між державами-членами, національними судами та Європейським судом з прав людини щодо тлумачення Конвенції з прав людини, в тому числі застосування принципу субсидіарності і свободи розсуду, зробить Суд більш міцним у довгостроковій перспективі.

Читайте також: Сьогодні Данія розпочне головування в Комітеті міністрів Ради Європи

"Головним завданням головування Данії є пошук нових шляхів спільного забезпечення такого зміцненого діалогу щодо подій у судовій практиці Суду; діалог, в якому громадянське суспільство також має відігравати ключову роль. Наша мета - це система, яка має як необхідний вплив, так і розуміння місцевих потреб та умов», - вказано в пріоритетах Данського головування.

Як відомо, починаючи з 15 листопада Данія шість місяців головуватиме у Комітеті міністрів Ради Європи, керівному органі організації, до складу якого входять міністри закордонних справ всіх держав-членів Ради Європи або їх постійні представники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-