В ЄС створять Європейський освітній простір

В ЄС створять Європейський освітній простір

Укрінформ
У Євросоюзі планують створити єдиний Європейський освітній простір до 2025 року.

З такою ініціативою виступила у вівторок Єврокомісія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Єврокомісія сьогодні окреслила бачення щодо створення Європейського освітнього простору до 2025 року. Єврокомісія переконана, що консолідація потенціалу у сферах освіти і культури, яка сприяє створенню робочих місць, економічному зростанню та утвердженню соціальної справедливості, є в інтересах країн-членів», - заявили у керівній інституції ЄС.

Читайте також: Євродепутат вважає "заполітизованою" реакцію Угорщини на освітній закон України

У рамках єдиного Європейського освітнього простору планується запровадити єдину картку студента; забезпечити взаємне визнання дипломів у рамках нового «Сорбонського процесу»; посилити співпрацю з удосконалення системи вищої освіти; розвивати знання іноземних мов (мінімум двох на додаток до рідної); заохочувати процес навчання упродовж усього життя; ширше запроваджувати інновації та цифрові технології в освітньому процесі; створити мережу європейських університетів; гарантувати соціальний захист викладачів; залучати інвестиції в освітню галузь та захищати культурну спадщину європейської ідентичності.

Окремим пунктом майбутній Європейський освітній простір передбачає посилення європейського виміру у діяльності телеканалу Euronews.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-