Сербія порушила 45 справ щодо найманців, які воюють в Україні і Сирії

Сербія порушила 45 справ щодо найманців, які воюють в Україні і Сирії

Укрінформ
Прокуратура Сербії з кінця 2014 року порушила 45 справ стосовно найманців, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, у тому числі на Донбасі.

Про це заявила представниця прокуратури Белграда Татьяна Секулич, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сербське видання Politika.

"Провадження були розпочаті з метою переслідування осіб, які підпадають під дію статті 386а Кримінального кодексу Сербії", - йдеться у повідомленні.

За словами Секулич, торік прокуратура висунула звинувачення у вчиненні злочину 24 особам.

Вищий суд Белграда раніше повідомив, що минулого року ухвалив рішення стосовно 28 осіб, які брали участь у військових конфліктах за кордоном.

Читайте також: Компанія Вагнера. Нові докази участі у бойових діях на Донбасі

Сербія у жовтні 2014 року внесла зміни до Кримінального кодексу, які передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років для осіб, що беруть участь у військових конфліктах за кордоном або вербують людей для участі у таких конфліктах.

Таким чином Сербія вирішила боротися з тими, хто їздив воювати на боці проросійських сепаратистів на Донбасі, а також на боці "Ісламської держави" у Сирії.

Видання зазначає, що нині в Україні і Сирії залишаються кілька десятків сербів.

Водночас Служба безпеки України 11 жовтня заявила, що лише на території, підконтрольній угрупованню "ЛНР", від початку конфлікту на Донбасі воювало понад 300 громадян Сербії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-