"Раз серпом, раз молотом червону голоту": у Варшаві триває марш незалежності

Фото
Укрінформ
Марш незалежності у Варшаві проходить досить мирно і наразі добігає кінця.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Варшаві.

Учасники заходу скандуть різні гасла, зокрема: "Раз серпом, раз молотом червону голоту", "Героям честь і хвала", "Не червона, не світська, а лише польська католицька".

Поліції на марші не видно, безпеку забезпечує охорона маршу. Над учасниками продовжують літати військові гелікоптери.

Під час маршу поки не було ексцесів, хоча серед учасників є й нетверезі особи. В марші також беруть участь сім'ї  з маленькими  дітьми.

Марш незалежності у Варшаві. Фото: Ю.Банахевич/Укрінформ

Нагадаємо, щорічний “Марш незалежності”, який організовують польські націоналісти 11 листопада, цього року відбувається під гаслом “Ми хочемо Бога”. Cеред його організаторів є організації Національний рух, Всепольська молодь, Національно-радикальний табір та інші. Очікується, що в цьогорічному марші візьмуть також націоналісти з багатьох країн Європи. Організатори маршу розраховують, що в цьому році в ньому можуть взяти участь до 50 тисяч осіб з ультраправими поглядами. 

Читайте також: Петарди та поліцейські гелікоптери: у Варшаві починається Марш незалежності

У попередні роки під час “Маршів незалежності” практично щороку траплялися різного року провокації, зокрема сутички учасників маршу з поліцією та противниками маніфестації. Торік один із учасників маршу з проросійськими поглядами спалив український прапор. Як згодом з'ясувалося, це був не український прапор, а прапор Руху автономії Сілезії, який ця особа помилково сплутала з українським стягом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-