Росіяни порушили Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності - Пентагон

Росіяни порушили Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності - Пентагон

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс офіційно звинуватив Росію в порушенні нею протягом кількарічного періоду Договору про скорочення ракет середньої та малої дальності (РСМД), укладеного між Вашингтоном і Москвою в 1987 році.

Про це глава Пентагону заявив у четвер під час перебування в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз, після кількох років, ми маємо тверде переконання, що росіяни порушили Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності, тож наші зусилля полягають у тому, щоб повернути Росію до його виконання", - зауважив Меттіс.

 У цьому зв'язку він зазначив, що Вашингтон має намір попрацювати з росіянами, щоб вирішити це питання.

Американська сторона наполягає, що Росія розгорнула крилаті ракети попри протести Вашингтона про порушення досягнутих домовленостей, які забороняють розміщувати ракети наземного базування середнього радіусу дії.

У цьому зв'язку Меттіс підкреслив, що багато інших країн "мають власні свідчення того", що Росія порушила договір. Він також наголосив, що Вашингтон "проводить активні дискусії" з цього приводу з міжнародними партнерами.

Читайте також: Порушення Кремлем угоди про ліквідацію ракет: НАТО має 39 варіантів відповіді - ЗМІ

У Москві ці звинувачення заперечують, та  закидають Сполученим Штатам порушення договору про РСМД у зв'язку з великими витратами на масштабну модернізацію ракетного озброєння, а також встановлення систем ПРО в Польщі й Румунії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Джеймс Меттіс цього тижня перебуває у тривалому європейському турне, під час якого запланована його участь у зустрічі "Північної групи" (у складі 12 європейських країн), робота на засіданні міністрів оборони країн НАТО, а також візит до Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-