«Репортери без кордонів»: поляк Томаш Пайтек став журналістом року

«Репортери без кордонів»: поляк Томаш Пайтек став журналістом року

Укрінформ
Журналістом 2017 року року за версією "Репортерів без кордонів" став польський журналіст Томаш Пайтек, який звинуватив міністра оборони Антонія Мацеревича в тому, що він бере участь у незаконній торгівлі зброєю з Росією.

Нагородження відбулося ввечері вівторка, у одному з найстаріших кінотеатрів Європи «Одіссей» у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Книга Томаша Пайтека «Мацеревич та його секрети» проливає світло на відносини міністра з російськими розвідками. За оприлюднення цієї інформації Пайтеку загрожує три роки ув’язнення», - повідомили у TV5MONDE, телеканалі, який виступив партнером нагородження цього року.

Читайте також: Ващиковський сказав, що не так у відносинах Польщі з Україною

Сайтом року за версією «Репортерів без кордонів» став незалежний турецький сайт новин Medyascope.

«Medyascope надає можливість висловитися журналістам та блогерам, яких переслідують, за допомогою живих відео та підкастів, а також дає можливість публічно обговорювати теми, які офіційно затиснуті в Туреччині», - повідомили «Репортери без кордонів».

Читайте також: Туреччина зацікавилася "зеленими" проектами в Україні

У свою чергу фотограф та блоггер з Ірану Сохейл Арабі отримав винагороду як громадський журналіст, який за критику уряду та ісламських канонів у Фейсбуку перебуває у в’язниці з 2013 року.

Як відомо, «Репортери без кордонів» щороку відзначає журналістів, медіа та громадянських журналістів, які внесли видатний внесок у просування чи захист свободи преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-