Сеул запровадив нові санкції проти Пхеньяна

Сеул запровадив нові санкції проти Пхеньяна

Укрінформ
Південнокорейський уряд у неділю оголосив про запровадження нових санкцій проти 18-ти високопоставлених посадовців режиму Північної Кореї з метою посилення міжнародного тиску на КНДР та обмеження фінансових каналів для Пхеньяна.

Про це повідомило американське агентство Reuters із посиланням на Міністерство внутрішніх справ Республіка Корея.

"Південна Корея в понеділок запровадила односторонні санкції проти 18-ти осіб з КНДР, заборонивши всі фінансові операції між ними та будь-ким із Південної Кореї", - зазначається в повідомленні.

Цей крок офіційний Сеул запровадив у рамках міжнародних зусиль щодо обмеження незаконних грошових надходжень КНДР. При цьому пояснюється, що всі 18 осіб є представниками фінансових установ північнокорейського режиму, які вже перебувають під міжнародними санкціями ООН.

Читайте також: КНДР виключає перемовини і зробила Трампу нове попередження - AFP

"Це високопоставлені чиновники, які були пов'язані з програмою розвитку ядерної та ракетної зброї в Північній Кореї, а також із зусиллями, спрямованими на закупівлю валюти", - повідомило агентству офіційне джерело в Сеулі.

Оголошення про запровадження санкцій південнокорейським урядом відбулося напередодні візиту президента США Дональда Трампа до країни в рамках його азіатсько-тихоокеанського турне. Зараз він перебуває в Японії.

Очікується, що в цих двох країнах, які є союзниками США в регіоні, Трамп зосереджуватиме увагу на посиленні тиску на режим КНДР у зв'язку з його провокаційною поведінкою та ракетно-ядерною програмою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-