Заява фон дер Ляйєн обурила Польщу - викликали

Заява фон дер Ляйєн обурила Польщу - викликали "на килим" військового аташе

Укрінформ
До міністерства національної оборони Польщі викликано на розмову військового аташе ФРН у Варшаві через висловлювання у ЗМІ керівника німецького оборонного відомства Урсули фон дер Ляйєн.

Про це повідомляє Міноборони Польщі. 

“У п'ятницю, 3 листопада, міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич у зв'язку з висловлюванням міністра оборони Німеччини Урсули фон дер Ляйєн дав розпорядження директору департаменту військових закордонних справ полковнику Томашу Коваліку викликати аташе з питань оборони ФРН для дачі пояснень у цій справі”, - йдеться в повідомленні.

У четвер міністр оборони ФРН у ефірі телеканалу ZDF заявила, що потрібно підтримувати “здоровий демократичний опір молодого покоління у Польщі” після зміни влади в 2015 році. Вона зазначила, що готова боротися за те, щоб так легко не втрачати країни Центрально-Східної Європи. 

Читайте також: Київ і Варшава мають завадити Росії маніпулювати історією - польський експерт

На слова фон дер Ляйєн відреагував також глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський. Він заявив, що висловлювання міністра оборони Німеччини є спробою втручання німецького політика у внутрішні справи Польщі. Він зазначив, що польська сторона намагатиметься з'ясувати, чому такі слова відомого політика прозвучали у публічному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-