Не тільки Клінтон: у США оприлюднили список

Не тільки Клінтон: у США оприлюднили список "топ-цілей" російських хакерів

Укрінформ
Російські хакери, які втрутились у президентські вибори в США, мали амбіції не тільки  щодо президентської кампанії Гілларі Клінтон, а й щодо глав ключових відомств, американських генералів, оборонних підрядників та інших цікавих для Кремля цілей.

Про це йдеться в розгорнутому матеріалі Associated Press, який отримав у своє розпорядження список основних атак російських хакерів.  

"Перелік наводить найдокладніші криміналістичні докази тісної взаємодії між хакерами та російським урядом, та викриває операцію, що проводилась упродовж минулих років", - йдеться в матеріалі.

При цьому зазначається, що загалом хакери були націлені на близько 4,7 тис. акаунтів по всьому світу, "від представника Папи Римського в Києві до групи Pussy Riot у Москві". При цьому чітко простежується діяльність кіберзлочинців в Україні, Сирії і Грузії, а також проти опозиції в Росії.

Читайте також: Російські хакери "полюють" на акаунти українських політиків - AP

Що стосується американського керівництва, то з березня 2015 року по травень 2016 року росіяни намагалися зламати електронну пошту глави Держдепартаменту Джона Керрі, колишнього державного секретаря Коліна Пауелла, верховного головнокомандувача НАТО і генерала ВПС Філіпа Брідлава, а також одного з його попередників, колишнього кандидата в президенти генерала Уеслі Кларка.

Крім того, цілями хакерів були понад 130 ключових функціонерів Демократичної партії, працівників президентської кампанії, а також деяких впливових республіканців. 

Список кібератак грунтується на базі даних, що містить 19 тис. шкідливих посилань, зібраних компанією з питань кібербезпеки "Secureworks", а також на десятках електронних листів зі шкідливим вмістом та інтерв'ю з понад 100 людьми, які стали цілями хакерських атак. При цьому фігурує російська хакерська група Fancy Bear, яка випадково викрила частину своєї фішингової операції в Інтернеті й потрапила в поле зору служб безпеки.

Новий звіт щодо кіберактивності росіян з'явився в момент, коли спецпрокурор США Роберт Мюллер перейшов до нової фази розслідування про втручання РФ у вибори в США, висунувши звинувачення першим трьом фігурантам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-