Прихильниця ІДІЛ проситься з Сирії до французької тюрми

Прихильниця ІДІЛ проситься з Сирії до французької тюрми

Укрінформ
27-річна жінка, яка з Франції поїхала до Сирії, та провела чотири роки в рядах джихадистів, тепер шкодує і просить повернути її з дітьми до Франції.

Нині Марго (ім’я жінки) перебуває на північному сході країни, журналістам телеканалу France 2 вдалося з нею зустрітися.

«Якщо хочете, щоб я відповіла за свою провину, я готова, але мої діти не можуть потерпати... Якщо ви не можете повернути мене, то хоча б дітей», - заявила вона журналістам, розповідаючи про нелюдські умови перебування та постійну небезпеку.

Читайте також: Нападник у Нью-Йорку діяв за інструкціями ІДІЛ - поліція

Марго - мати трьох дітей, двох дівчат та хлопчика у віці 6, 3 років і 5 місяців. Двоє молодших дітей народилися вже на території Сірії. Марго стверджує, що участі у бойових діях не брала. За час перебування у Сирії вона мала чотирьох чоловіків, троє з яких загинули. Вона вже заочно засуджена на території Франції до дворічного увязнення за участь у терористичній організації

Читайте також: ІДІЛ взяла відповідальність за вибух у дипкварталі Кабула

За статистикою, яку оприлюднюють держструктури, не менше 1700 французів воювали або воюють серед джихадистів з 2014 року. З них 278 загинули (цифру вважають заниженою), 302 повернулися до Франції, на сьогодні це: 178 чоловіків (120 з яких були ув'язнені), 66 жінок (14 з них були ув'язнені) та 58 неповнолітніх, більшість з них до 12 років.

Читайте також: У Туреччині затримали 61 особу за підозрою у причетності до ІДІЛ

Як відомо, нещодавно у Франції виник скандал через те, що 20 відсотків французів, які приєдналися до терористів, продовжували отримувати фінансову допомогу від держави (по безробіттю, допомогу на сім’ю, покращення соціальних умов тощо). Родичі отримували кошти і відправляли їх джихадистам. За п’ять років (з середини 2012 року) було відправлено 500 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-