Нападник у Нью-Йорку діяв за інструкціями ІДІЛ - поліція

Нападник у Нью-Йорку діяв за інструкціями ІДІЛ - поліція

Укрінформ
Виконавець останнього терористичного акту в Нью-Йорку Сайфулло Саїпов діяв за поширеними в соцмережах пропагандистських інструкціях ІДІЛ та мав намір продовжити вбивства на Бруклінському мосту.

Про це повідомили у четвер представники правоохоронних органів Нью-Йорка, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, Саїпов планував цей напад впродовж кількох тижнів", - заявив на прес-конференції заступника голови Нью-Йоркської поліції Джон Міллер, додавши, що нападник вчинив цей акт в ім'я ІДІЛ, про що свідчать знайдені записи.

Читайте також: Кривавий теракт у Нью-Йорку: кількість жертв зросла до восьми

При цьому, представник поліції підкреслив, що "нападник майже в точності виконував інструкції ІДІЛ, які терористи поширювали в соціальних медіа для своїх фанатів.

Крім того, як стало відомо з повідомлень, терорист розповів слідчим, що планував продовжити теракт на Бруклінському мосту, щоби кількість жертв була більшою. Він також заявив ФБР, що був повністю свідомим, що робив і здійснив атаку напередодні Гелловіну, коли вулиці міста переповнені людьми.

Читайте також: Трамп хоче скасувати лотерею “Green Card”

Слідчі спілкувалися з нападником після того, як його прооперували в лікарні, куди він потрапив внаслідок поранень у перестрілці з поліцією.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Манхетені, в центрі Нью-Йорка, стався терористичний напад, під час якого загинули восьмеро людей, щонайменше дванадцятеро отримали поранення. Нападник, яким виявився 29-річним уродженцем Узбекистану, навмисно в'їхав на велосипедну доріжку та протаранив велосипедистів і пішоходів, після чого врізався у шкільний автобус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-