Кривавий теракт у Нью-Йорку: кількість жертв зросла до восьми

Кривавий теракт у Нью-Йорку: кількість жертв зросла до восьми

Укрінформ
Кількість жертв внаслідок кривавого інциденту, який стався у вівторок у центрі Нью-Йорка, збільшилась до восьми людей, ще дванадцятеро поранено.

Місцева влада кваліфікувала напад як терористичний акт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це був акт терору, боягузливий акт терору, спрямований проти ні в чому невинних цивільних людей", - заявив з цього приводу мер міста Білл де Блазіо.

Він також охарактеризував напад як найбільший теракт у Нью-Йорку після 11 вересня 2001 року. "Це дуже болісний день для нашого міста", - зауважив де Блазіо.

Правоохоронці виявили записку, написану англійською мовою, про те, що напад був здійснений в ім'я "Ісламської держави".

Читайте також: Подробиці нападу в Нью-Йорку: шестеро загиблих

Підозрюваний, який, за повідомленнями, відкрив вогонь з орендованого вантажного пікапу, а потім протаранив кілька велосипедистів у нижньому Манхетені, ідентифікований як 29-річний уродженець Узбекистану. За інформацією, що почала з'являтися у місцевих ЗМІ, встановлено ім'я нападника: Сайфулло Хабібулайович Саїпов. Повідомляється, що він приїхав до США в 2010 році та постійно мешкав у штаті Нью-Джерсі, неподалік від Нью-Йорка.

Поліція та свідки підтверджують, що він навмисно спрямував пікап на велосипедну доріжку неподалік від Світового торговельного центру (побудованого на місці протаранених у 2001 році літаками веж-близнюків). Поліція в перестрілці поранила нападника, його відправили до місцевої лікарні, де прооперували. Повідомлень про те, що він прийшов до тями, поки що не надходило.

Станом на вечір вівторка, місцева влада підтвердила вісім загиблих під час теракту – спочатку повідомлялося про шестеро людей. За попередніми даними, поранення отримали дванадцятеро цивільних, у тому числі четверо, що перебували в шкільному автобусі, у який врізався пікап нападника. Повідомляється, що це були двоє дорослих і двоє дітей.

Президент США Дональд Трамп відреагував на події в Манхетені. Зокрема, він зробив запис у Твітері: "Ми не повинні дозволити ІДІЛ повернутися або проникнути до нашої країни після перемоги над ними на Близькому Сході та в інших місцях. Достатньо!"

Пізніше на сайті Білого дому з'явилася офіційна заява президента, у якій він зазначив, що його адміністрація надасть повну підтримку Поліцейському управлінню Нью-Йорка, у тому числі, в рамках спільного розслідування з ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-