Пентагон визнав, що потребує біоматеріалу з Росії

Пентагон визнав, що потребує біоматеріалу з Росії

Укрінформ
У Пентагоні повідомили, що тендер на поставку біоматеріалів із Росії був оголошений для продовження досліджень опорно-рухового апарату та виявлення пов'язаних із травмами різних біомаркерів.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням представник навчального командування військово-повітряних сил США Бо Дауні.

"Згідно з контрактом, опублікованим 19 липня на сайті державних закупівель США Federal Business Opportunity, військово-повітряне відомство зацікавлене в покупці 12 зразків РНК і 27 зразків синовіальної оболонки, що виробляє необхідну для функціонування суглобів синовіальну рідину", - зазначається в публікації.

Читайте також: Глава Пентагону прокоментував постачання російської зброї на Філіппіни

У Пентагоні розповіли, що перший набір зразків для досліджень надала американська компанія. При цьому в запиті ВПС не було вказано, звідки саме повинні надійти ці зразки. Оскільки виявилося, що вони були зібрані в Росії, то другий комплект зразків (контрольна група) теж повинен був бути російського походження.

"Метою було забезпечення чистоти дослідження, а не походження зразків", — сказала ТАСС представник прес-служби ВПС США Енн Стефанек.

ВПС США в липні 2017 року опублікували заявку на отримання зразків РНК і синовіальної рідини (вона заповнює порожнину суглобів), вказавши в описі, що зразки повинні бути зібрані в Росії.

Президент РФ Володимир Путін 30 жовтня на засіданні ради з прав людини висловив стурбованість, що іноземці збирають біологічні матеріали з усієї Росії. "Причому з різних етносів і людей, які проживають у різних географічних точках Російської Федерації. От питання — навіщо це роблять? Роблять це цілеспрямовано і професійно", — сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-