Французького прем’єра виключили з партії

Французького прем’єра виключили з партії

Укрінформ
Прем’єр-міністра Франції Едуарда Філіппа, ще двох представників чинного уряду та двох депутатів парламенту виключили з Республікансько партії.

Голосування відбулось у вівторок ввечері, повідомляє 20 minutes.

"Це суто офіційна зустріч. Політичне рішення було фактично прийняте минулого тижня переважною більшістю голосів. З юридичних причин (на голосуванні, яке відбулося 24 жовтня, не було кворуму - ред.) сьогодні нам потрібно було лише задовольнити вимоги адміністративного формалізму", - заявив генеральний секретар партії, колишній спікер Національних зборів Бернард Аккойєр.

Читайте також: Макрона вважають поганим президентом 56% французів

Разом з прем’єр-міністром членство в партії втратили міністр державної політики та держбюджету Жеральд Дарманін, держсекретар-міністр екологічного та солідарного переходу Себастьян Лекорну, голова групи союзу демократів та незалежних кандидатів в Національній асамблеї Франк Рістер та депутат цієї групи Тьєррі Солер.

Причиною виключення з Республіканської партії, яка перебуває в опозиційному таборі, стало призначення Макроном членів партії на посади в діючому уряді, а також входження двох депутатів до президентської більшості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-