Макрона вважають поганим президентом 56% французів

Макрона вважають поганим президентом 56% французів

Опитування
Укрінформ
Президент Франції Емануель Макрон не зміг покращити рейтинги своєї популярності серед населення після значного падіння влітку. За даними останнього опитування, 56% французів вважають, що Макрон - "поганий президент", 64% вважають його непереконливим.

Про це йдеться в останньому опитуванні, проведеному Інститутом незалежних досліджень Odoxa, повідомляє Midi Libre.

«Президента та його дії не схвалюють 56% опитаних, натомість 44% вважають 39-річного політика «хорошим» главою держави», - вказано в результатах опитування.

44% підтримки населення - це дещо вищий результат після значного падіння рейтингу з 54% у липні до 40% у серпні. Але президентові так і не вдалося позбутися свого «іміджу» президента для багатих, оскільки, за результатами останнього опитування, більше 80% вважають, що податкова політика Макрона допомагає багатим та успішним, 72% опитаних упевнені, що зміни в податковому законодавстві призведуть до погіршення становища безробітних, а 74% впевнені у негативному впливі на добробут населення з низьким та середнім рівнем прибутку.

Не отримав особливої підтримки і прем’єр-міністр країни Едуард Філіпп, призначений Макроном на посаду 15 травня 2017 року. 54% опитаних вважають, що він не є ефективним на своїй посаді, протилежну думку висловили 45% респондентів.

У опитуванні взяло участь 995 респондентів віком від 18 років. 

Читайте також: На вулиці Франції вийшли 25 тисяч осіб – вимагають не чіпати Трудовий кодекс

Слід відзначити, що рейтинг французького президента знизився дуже різко. У липні показник досягнув 54%, що на 10% менше, ніж було у червні.

На виборах 14 травня поточного року Макрон набрав 66,06% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-