На вулиці Франції вийшли 25 тисяч осіб – вимагають не чіпати Трудовий кодекс

На вулиці Франції вийшли 25 тисяч осіб – вимагають не чіпати Трудовий кодекс

Укрінформ
У Франції чергова акція протесту проти реформи трудового законодавства проходить у більшості міст. Протест також підтримали водії громадського транспорту.  

За даними профспілок, у протестах беруть участь 25 тисяч осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не підтримуємо зміни до Трудового кодексу і будемо відстоювати свої права протестами, страйками, поки наш голос не буде почуто», - заявили представники профспілкових організацій у зверненні до керівництва держави.

Наразі акції протесту проходять мирно, за винятком деяких міст, зокрема французької столиці, де протестувальники вчора запалювали димові шашки, наносили графіті на стіни будівель.

Учасники акцій протесту вимагають відмовитися від реалізації положень реформи. 

«Це досить м’який варіант протесту нині, можна сказати - попередження і застереження. Громадський транспорт функціонує, але за іншим графіком. На автобусних маршрутах, зокрема у Страсбурзі, автобуси ходять по одному на годину. Це дуже добре для громадян. Але якщо нас не почують, то будемо вживати більш дієвих заходів і тоді автобуси зовсім не їздитимуть», - пояснив кореспонденту Укрінформу водій автобуса, маршрут якого проходить через все місто.

Читайте також: Франція ухвалила антитерористичний закон, що “розв’язує руки” поліції

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон підписав у вересні постанови щодо проведення трудової реформи, яка, зокрема, передбачає досить серйозні зміни щодо діяльності малого та середнього бізнесу. Зміни до трудового законодавства не отримали підтримку лідерів ключових профспілок.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-