Франція ухвалила антитерористичний закон, що “розв’язує руки” поліції

Франція ухвалила антитерористичний закон, що “розв’язує руки” поліції

Укрінформ
Сенат Франції ухвалив новий антитерористичний закон, який скасовує надзвичайний стан, який діяв майже два роки, після терористичного нападу в Парижі у 2015 році.

Раніше закон був ухвалений Національними зборами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей компромісний законопроект, узгоджений законодавцями, дозволить владі боротися з тероризмом, не відмовляючись від наших цінностей та принципів», - заявив президент Франції Емануель Макрон.

Закон містить досить жорсткі положення, зокрема надає представникам МВС та керівникам місцевих органів набагато ширші повноваження. Зокрема, поліція зможе обшукувати будинки підозрілих осіб, блокувати райони за підозрами у намірах здійснення терористичних дій, відмовляти у проведенні масових акцій, закривати церкви і мечеті до з'ясування безпекової ситуації, затримувати підозрілих осіб у відділках, тримати під домашнім арештом з носінням електронного браслета. Закон передбачає значні штрафи та більш жорсткі, ніж раніше, покарання за непокору.

Читайте також: У Франції затримали 10 підозрюваних у підготовці вбивств політиків - ЗМІ

Прийняття цього закону було серед передвиборчих обіцянок Макрона.

Французький парламент має намір переглядати найбільш жорсткі положення закону щороку, окрім того у разі стабільної безпекової ситуації ці положення мають припинити свою дію наприкінці 2020 року.

Закон вступить в дію з 1 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-