Мінфін США обмежив компаніям участь у нафтовидобувних проектах Росії

Мінфін США обмежив компаніям участь у нафтовидобувних проектах Росії

Укрінформ
Управління з контролю за фінансовими активами (OFAC) міністерства фінансів США у вівторок видало уточнюючу директиву, яка забороняє американським громадянам та компаніям брати участь в проектах з видобутку нафти в Росії на глибоководних ділянках та в Арктичній зоні РФ.

Роз'яснення до директиви опубліковані на офіційному сайті OFAC, повідомляє Укрінформ.

"Директива 4 забороняє пряме чи непряме постачання, експорт та реекспорт товарів, послуг (крім фінансових послуг) або технологій для розвідки чи видобутку глибоководних, арктичних офшорних або сланцевих проектів, які мають потенціал для виробництва нафти в Російській Федерації чи в морській зоні РФ", - зазначається в опублікованому документі.

При цьому підкреслюється, що в разі порушення цих правил, особи або компанії самі підпадають під санкції.

Читайте також: США посилили санкції проти Ірану

Крім того, Директива 4 також забороняє "прямо чи опосередковано постачати, експортувати або реекспортувати товари, послуги (крім фінансових послуг) або технології для розвідки чи видобутку у глибоководних районах, в Арктичній зоні, або розробки сланцевих проектів".

Введені обмеження поширюються за умови відповідності певним критеріям: (1) якщо проект стартував 29 січня 2018 року або пізніше; (2) проект має потенціал для видобутку нафти в будь-якому місці; і (3) якщо особа, визначена Директивою, має 33% або більший відсоток участі у проекті.

У мінфіні США уточнили, що заборона на експорт послуг включає, в тому числі, послуги з буріння, геофізичні послуги, геологічні послуги, матеріально-технічне забезпечення, послуги з управління, моделювання й технології картографування. Заборона не поширюється на фінансові послуги, зокрема, клірингові операції або операції страхування, пов'язані з такою діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-