Франція скасовує режим надзвичайного стану

Франція скасовує режим надзвичайного стану

Укрінформ
Режим надзвичайного стану, введений у Франції в листопаді 2015 року, буде скасований 1 листопада. 

Скасування надзвичайного стану - один з пунктів нового закону про внутрішню безпеку і боротьбу з тероризмом, підписаному в понеділок президентом Франції Емманюелем Макрона, повідомляє France Info.

"Цей закон дає нам можливість скасувати режим надзвичайного стану вже починаючи з 1 листопада, разом з цим документ повністю забезпечує умови безпеки наших громадян", - заявив Макрон.

Читайте також: Макрон відвідає Раду Європи та виступить з промовою в ЄСПЛ

На думку президента, новий закон дозволить посилити заходи по боротьбі з тероризмом, зокрема в місцях великого скупчення людей. Це особливо актуально, так як в Західній Європі вже почали підготовку до різдвяних свят.

Як повідомлялося раніше, парламент Франції проголосував за прийняття закону 18 жовтня.

Закон містить досить жорсткі положення, зокрема надає представникам МВС та керівникам місцевих органів набагато ширші повноваження. Згідно з новим законом, поліція зможе обшукувати будинки підозрілих осіб, блокувати райони за підозрами в намірах здійснення терористичних дій, відмовляти в проведенні масових акцій, закривати церкви і мечеті до з'ясування ситуації безпеки, затримувати підозрілих осіб, тримати під домашнім арештом з носінням електронного браслета. Закон передбачає також значні штрафи і більш жорсткі, ніж раніше, покарання за непокору.

Після підписання президентом, закон вступить в силу з вівторка, 31 жовтня. Термін дії надзвичайного стану закінчується в середу ввечері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-