У Франції запустили SMS-сервіс для “відшивання” залицяльників

У Франції запустили SMS-сервіс для “відшивання” залицяльників

Укрінформ
Французька феміністка, захисниця прав жінок Клара Гонзалес запустила SMS-сервіс, який застерігає чоловіків від нав’язливих залицянь та спроб познайомитися. 

Сервіс діє таким чином, що дівчина на прохання залицяльника дає не свій номер телефону, а номер SMS-сервісу, і після намагання зателефонувати на нього чоловік отримує SMS-повідомлення із застереженням, повідомила Гонзалес у своєму Twitter.

"Вітаю! Якщо Ви отримали це повідомлення, це значить, що Ви некоректно поводилися із жінкою. З Вами вона не відчуває себе в безпеці. Невже це складно зрозуміти: якщо жінка говорить Вам "ні", не треба наполягати. Навчіться поважати права жінок та їхні рішення. Дякуємо", - повідомлення такого змісту приходять після дзвінка на визначений номер.

SMS-сервіс викликав жваве обговорення та схвалення у соцмережах, його вже назвали «SMS-відшивачем» та «SMS-відбривачем».

Читайте також: Сотні активістів у Франції мітингували проти сексуальних домагань

На думку Гонзалес, сервіс допоможе деяким занадто настирним чоловікам зрозуміти, що «жінка не має завжди погоджуватися на побачення» і що «відмову слід сприймати саме як відмову, а не запрошення».

«Коли ви на вулиці, в барі або клубі, і до вас чіпляється якийсь настирний мужик - безпечний, але все ж дуже докучливий - і коли вам не хочеться довго пояснювати, чому ви не бажаєте з ним знайомитися, дайте йому цей номер», - радить Гонзалес.

SMS-повідомлення прийде приблизно через годину після того, як на номер зателефонували. Таке відтермінування зроблене для того, або уникнути конфліктних ситуацій чи небезпеки агресії, якщо залицяльник почне телефонувати одразу чи незадовго після отримання номеру. Тому Гонзалес радить, піти одразу після того, як телефонний номер служби був названий залицяльнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-