Сотні активістів у Франції мітингували проти сексуальних домагань

Сотні активістів у Франції мітингували проти сексуальних домагань

Фото
Укрінформ
Кількасот активістів – жінок та чоловіків – вийшли сьогодні на вулиці французьких міст на знак протесту проти сексуального насильства та домагань щодо жінок.

Учасники акцій протестували в Парижі на площі Республіки, в центрі Ліля, Безансона, Ам'єна та інших міст, повідомляє FranceInfo.

"Це ціла система думок та ставлень, це укорінені стереотипи, що нічого не відбувається. Насправді відбувається, досить поширене таке вільне ставлення до жінок, яке часто містить ознаки насильства сексуального характеру. Ми маємо це припинити», - наголосили протестувальники у Парижі.

Учасники акцій тримали плакати з написами «Стоп насильству», «Жінки проти насильства», «Сором може змінити», «Згадай про свій сором» та інші, а також гасла з #Metoo, хештегом, який стрімко поширився після скандалу, що виник навколо голівудського продюсера Харві Вайнштейна і означає боротьбу проти насильницьких дій проти жінок, в тому числі у соцмережах.

Читайте також: У Європарламенті заявляють про сексуальні домагання в інституціях ЄС

"Ми всі тут, щоб сказати, що це (випадки насильства. – Ред.) трапляється з усіма, що це в реальному житті і що це відбувається зараз", - наголосила активістка Марі, 26 років, яка взяла участь у акції протесту в Ам'єні.

Фото: France 3

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-