Іран відкрив головний прикордонний перехід з Курдистаном

Іран відкрив головний прикордонний перехід з Курдистаном

Укрінформ
Іран відкрив прикордонний перехід з Іракським Курдистаном в середу, 25 жовтня, після його закриття через проведення референдуму про незалежність регіону.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне іранське ЗМІ – IRIB.

"Після референдуму та змін у Курдистані наші кордони з курдським регіоном Іраку були закриті... Сьогодні прикордонний перехід "Башмаг" відкрито", - передає слова начальника прикордонного пункту Джахангіра Бахші IRIB.

Як повідомляється, дане рішення було прийнято того ж дня, коли курдський регіональний уряд запропонував заморозити результати референдуму за незалежність, і таким чином активізувати зусилля на врегулювання кризи у відносинах з Багдадом за допомогою діалогу, а не військових засобів.

Раніше повідомлялося, що проведення президентських та парламентських виборів в автономії, призначених на 1 листопада, переноситься на вісім місяців.

Читайте також: Іракський Курдистан заморожує результати референдуму за незалежність

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня всупереч забороні центрального уряду Іраку відбувся референдум про незалежність Іракського Курдистану, на якому «за» висловилися близько 93% його учасників. Не лише центральна влада Іраку, а й Іран та Туреччина, які мають значні курдські меншини і побоюються наростання сепаратистських настроїв серед місцевих курдів, різко розкритикували цей референдум.

Фото: Yeni Şafak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-