Іракський Курдистан заморожує результати референдуму за незалежність

Іракський Курдистан заморожує результати референдуму за незалежність

Укрінформ
Влада іракського Курдистану в середу запропонувала заморозити результати референдуму за незалежність та активізувати зусилля, спрямовані на врегулювання кризи у відносинах з Багдадом за допомогою діалогу, а не військових засобів.

Про це повідомляє Reuters.

"Бойові дії між двома сторонами не принесуть жодної перемоги, це призведе до повного знищення країни", - наголосив регіональний уряд Курдистану у своїй заяві.

Так, у Курдистані пропонують негайне припинення вогню, заморожування результатів референдуму 25 вересня, на якому курди переважно проголосували за незалежність, і "початок відкритого діалогу з федеральним урядом на основі Конституції Іраку".

Як повідомлялося, у вівторок у регіональному парламенті Курдистану заявили, що проведення президентських та парламентських виборів в автономії, призначених на 1 листопада, переноситься на вісім місяців.

Читайте також: Армія Іраку взяла під контроль зайнятий курдами “нафтовий регіон”

Відповідне рішення було ухвалене після того, як виборча комісія заявила в понеділок, що політичні партії не змогли надати кандидатів для обох виборів в умовах потрясінь у регіоні після референдуму про незалежність, який відбувся 25 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-