Оточення Путіна накопичило $24 мільярди - OCCRP

Оточення Путіна накопичило $24 мільярди - OCCRP

Інфографіка
Укрінформ
Центр дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) пов'язує з президентом Росії Володимиром Путіним близько 24 млрд дол., які контролюють люди з його «ближнього кола».

Про це йдеться у розслідуванні Putin and the Proxies, опублікованому на сайті OCCRP.

"Згідно з розрахунками OCCRP і рейтингами Forbes-2017, сукупне багатство найближчого кола Путіна - членів сім'ї, старих друзів та друзів, які стали членами сім'ї, складає майже 24 млрд дол. Їхні найбільш успішні підприємства пов'язані з переважно державним нафтогазовим сектором або з іншими державними корпораціями", - йдеться у повідомленні.

Трьох з ближнього кола OCCRP виділяє особливо, підозрюючи, що це «гаманці» Путіна. На відміну від широко відомих олігархів Юрія Ковальчука, Геннадія Тимченка, братів Аркадія і Бориса Ротенбергів, ця трійка залишається поза увагою громадськості. Це Михайло Шеломов, Сергій Ролдугін і Петро Колбін. OCCRP стверджує, що у них є спільні риси: їхні компанії контролюють активи величезної цінності, при цьому власники часто не в курсі, які саме, і докладають значних зусиль для того, щоб пояснити своє багатство. З урахуванням їхніх зв'язків з президентом це примушує задуматися, чи дійсно ці активи належать їм, чи вони просто довірені особи.

Читайте також: Екс-глава МЗС Росії пояснив, що трапилося з “черепною коробкою” Путіна

Віолончеліста Ролдугіна пов'язали з Путіним після публікації "панамських документів". Колбін згадувався у зв'язку продажем елітної нерухомості бабусі колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої.

Окремий матеріал присвячений двоюрідному племінникові президента Михайлу Шеломову, 49-річному синові двоюрідної сестри Путіна Любові Шеломової: журналісти після розмови з ним зробили висновок, що він сам не в курсі деяких активів, якими володіє його компанія - ТОВ «Акцепт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-