Штайнмайєр: Донбас - один із головних каменів спотикання між ФРН і Росією

Штайнмайєр: Донбас - один із головних каменів спотикання між ФРН і Росією

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр переконаний, що ініціативи з миротворчої місії ООН на Донбасі мають зважати на думку України про цю місію.

Про це він сказав перед своїм візитом у Росію в інтерв'ю газеты"Коммерсант".

«Конфлікт на Донбасі, поза сумнівом, є один з головних каменів спотикання і в німецько-російських взаємовідносинах. Тому варто реагувати на серйозні ініціативи і грунтовно вивчати їх шанси — зокрема, з точки зору можливих компромісів щодо сформульованих Україною уявлень про залучення сил ООН до ситуації на сході країни», — сказав Штайнмайєр, відповідаючи на запитання про пропозицію Володимира Путіна щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Водночас він зазначив, що питання поточної політики не будуть у центрі уваги його візиту в Москву, ними займатиметься новий уряд Німеччини.

Читайте також: Спецслужби Чехії повідомили про дії російських шпигунів проти України і ЄС

Також президент ФРН знову наголосив, що його країна не визнає анексії Росією Криму, і підтримав німецьку компанію Siemens у скандалі, пов'язаному з постачанням газових турбін компанії на півострів усупереч санкціям. "Було порушено чинний договір і тим самим підірвано довіру інвесторів щодо відданості російських партнерів своїм договірним зобов'язанням", - прокоментував Штайнмайєр цей скандал.

Нагадаємо, зустріч Франка-Вальтера Штайнмайєра з Володимиром Путіним відбудеться в середу, 25 жовтня, в Москві. Це - перший візит президента ФРН у Росію за останні сім років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-