Іракські курди відклали свої вибори

Іракські курди відклали свої вибори

Укрінформ
У регіональному парламенті Курдистану заявили у вівторок, що проведення президентських та парламентських виборів в автономії, призначених на 1 листопада, переноситься на вісім місяців.

Про це повідомляє Reuters.

"Відповідне рішення було ухвалене після того, як виборча комісія заявила в понеділок, що політичні партії не змогли представити кандидатів для обох виборів в умовах потрясінь у регіоні після референдуму про незалежність, який відбувся 25 вересня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за перенесення виборів проголосували 60 із 68 депутатів, які взяли участь у парламентській сесії в обласному управлінні Курдистану в Ербілі. Вісім депутатів висловились проти цієї пропозиції і ще 43 не з’явилися на сесії.

Напередодні іракський суд виніс ухвалу заарештувати віце-президента Курдської регіональної адміністрації Косрета Расула.

Іракська армія, федеральна поліція і ополченці "Хашді Шабі" раніше розпочали операцію зі встановлення контролю над Кіркуком та іншими спірними територіями. Раніше ці території контролювали сили пешмерга, що підкоряються Курдській регіональній адміністрації Іраку. 

Читайте також: У Бундесвері не вірять, що курди гатять по армії Іраку з їх “Міланів”

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня всупереч забороні центрального уряду Іраку відбувся референдум про незалежність Іракського Курдистану, на якому «за» висловилися близько 93% його учасників. Не лише центральна влада Іраку, а й Іран та Туреччина, які мають значні курдські меншини і побоюються наростання сепаратистських настроїв серед місцевих курдів, різко розкритикували цей референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-