У Бундесвері не вірять, що курди гатять по армії Іраку з їх “Міланів”

У Бундесвері не вірять, що курди гатять по армії Іраку з їх “Міланів”

Укрінформ
У Берліні ставлять під сумнів повідомлення, що з'явилися в ЗМІ, про те, що зброя, яка поставляється Німеччиною курдським воєнізованим підрозділам (пешмерга) на півночі Іраку, використовується у бойових діях проти військ іракського уряду.

Про це заявив у понеділок на брифінгу в Берліні представник Міністерства оборони ФРН Єнс Флосдорф, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«У нас дотепер немає приводів думати, що місцевий курдський уряд недобросовісно дотримується умов договору», - заявив Флосдорф, зауваживши, що у Берліна «є запевнення з боку пешмерга, що отримана від Німеччини зброя використовуватиметься виключно для боротьби проти ІДІЛ».

У бундесвері взяли до відома повідомлення, які з'явилися в ЗМІ, про те, що в запеклих бойових зіткненнях з іракцями курди використали, за деякими даними, протитанкові гранатомети Milan, які їм поставила Німеччина. Про те, що курди в нецільовий спосіб використовують отримувану західну зброю, зокрема, постійно говорить турецька влада.

Читайте також: Курди захопили найбільше нафтове родовище в Сирії

За словами представника Міноборони, у відомстві дуже уважно стежать за ситуацією, у тому числі за інформацією, що з'являється в ЗМІ, ретельно верифікуючи документи і фотоматеріали.

«Німеччина дійсно поставила в дуже великих кількостях зброю уряду курдської автономії, яку той дуже успішно використав на півночі Іраку у боротьбі проти ІДІЛ і для захисту мільйонів власних громадян і біженців», - заявив Флосдорф.

Треба зауважити, що ситуація з німецькою зброєю вже була темою скандалу. На початку минулого року МЗС ФРН зажадав від курдів встановити місцезнаходження зброї після повідомлень у німецьких ЗМІ про те, що вони виявили у збройових крамницях на півночі Іраку автоматичні рушниці з маркуванням бундесверу.

Поставки зброї іракським курдам здійснюються Берліном із 2014 року. Лише у 2016 році ФРН відправили їм 200 протитанкових керованих ракет MILAN, 4000 автоматичних рушниць G36, 6 мільйонів патронів і п'ять бронемашин Dingo.

Флосдорф також підтвердив, що після 8-денної перерви через загострення ситуації на півночі Іраку у зв'язку з нормалізацією обстановки інструктори бундесверу в неділю відновили навчання пешмерга, зараз це 400 осіб.

Як раніше повідомлялося, близько 140 офіцерів бундесверу в рамках участі у міжнародній коаліції по боротьбі з ІДІЛ в Іраку навчають у низці тренувальних таборів бійців курдського народного ополчення пешмерга. Днями був продовжений на 3 місяці мандат цієї місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-