Тіллерсон прибув до Саудівської Аравії

Тіллерсон прибув до Саудівської Аравії

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон прибув у суботу, 21 жовтня, до Ер-Ріяда для зустрічі з офіційними представниками Саудівської Аравії та Іраку.

Про це повідомляє Reuters.

"Єдине офіційне засідання Тіллерсона в суботу - це робоча вечеря з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Арад Аделем аль-Джубейром", - йдеться у повідомленні.

Планується, що у Ер-Ріяді держсекретар США візьме участь у засіданні координаційної ради урядів Саудівської Аравії та Іраку. Крім того, він обговорить конфлікт у Ємені, ситуацію в Перській затоці, а також іранське питання.

Зазначається, що Саудівська Аравія є першою країною, яку відвідає Тіллерсон в рамках своєї шестиденної поїздки. Також планується, що він приїде до Катару, Пакистану, Індії та Швейцарії.

В Катарі Тіллерсон зосередить увагу на боротьбі з тероризмом, ситуації в Перській затоці та на інших регіональних проблемах, включаючи Іран та Ірак.

Читайте також: Держсекретар США: переговори з КНДР триватимуть до "першої бомби"

Після цього Тіллерсон здійснить перший візит до Південної Азії в якості держсекретаря, дпід час якого він "підтвердить всеохоплюючу стратегію адміністрації США в цьому регіоні". Зокрема, глава Держдепартаменту США відвідає Пакистан і Нью-Делі, де обговорюватиме двосторонню взаємодію та реалізацію обговорених раніше програм співробітництва.

У Женеві держсекретар США проведе зустрічі в офісі Верховного комісара ООН у справах біженців, з Міжнародною організацією з міграції та Міжнародним комітетом Червоного Хреста "з метою обговорення низки нинішніх глобальних гуманітарних криз", повідомили в зовнішньополітичному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-