Тіллерсон вирушає у світове турне - відвідає п’ять країн

Тіллерсон вирушає у світове турне - відвідає п’ять країн

Укрінформ
Конфлікти на Близькому Сході, ситуація в Південній Азії, проблема масової міграції у світі, глобальні гуманітарні кризи стануть основними питаннями восьмиденного турне державного секретаря США Рекса Тіллерсона, під час якого він відвідає п'ять країн.

Як повідомили в Державному департаменті США, візити глави американської дипломатії розпочнуться вже у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар США Рекс Тіллерсон в період з 20 по 27 жовтня перебуватиме в Ер-Ріяді, Досі, Ісламабаді, Нью-Делі та Женеві", - зауважили в Держдепі.

У Ер-Ріяді держсекретар США візьме участь у засіданні координаційної ради урядів Саудівської Аравії та Іраку. Крім того, він обговорить конфлікт у Ємені, ситуацію в Перській затоці, а також іранське питання.

Наступним пунктом поїздки Тіллерсона стане Доха, Катар. Там він зосередить увагу на боротьбі з тероризмом, ситуації в Перській затоці та на інших регіональних проблемах, включаючи Іран та Ірак.

Читайте також: Трампа звинуватили в "публічній кастрації" Тіллерсона

Після цього Тіллерсон здійснить перший візит до Південної Азії в якості держсекретаря, де він "підтвердить всеохоплюючу стратегію адміністрації США в цьому регіоні". Зокрема, глава Держдепартаменту США відвідає Пакистан і Нью-Делі, де обговорюватиме двосторонню взаємодію та реалізацію обговорених раніше програм співробітництва.

У Женеві держсекретар США проведе зустрічі в офісі Верховного комісара ООН у справах біженців, з Міжнародною організацією з міграції та Міжнародним комітетом Червоного Хреста "з метою обговорення низки нинішніх глобальних гуманітарних криз", повідомили в зовнішньополітичному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-