Чехи прийшли з протестом до Земана через заяву про Крим

Чехи прийшли з протестом до Земана через заяву про Крим

Фото
Укрінформ
У Празі пройшла демонстрація проти позиції президента Чехії Мілоша Земана з приводу анексії Росією українського Криму.

Захід відбувся перед входом у Празький град, де розташовується резиденція президента Чехії, повідомляє Радіо Прага.

Демонстранти тримали плакати з гаслом "Чеська Республіка - це не Земан", оформленим у вигляді хештега #czechrepublicisnotzeman.

Цей флешмоб було запущено кілька днів тому молодим музикантом Іржі Барешом після виступу президента Чехії на сесії ПАРЄ, в ході якого Земан заявив, що "анексію Криму слід вважати завершеним фактом".

Після цього чеські користувачі соцмереж стали викладати в Інтернет свої фотографії з хештегом, дистанціюючись від позиції президента та висловлюючи підтримку Україні, відзначається в повідомленні.

Акція також пройшла під гаслом "Панове, ми йдемо", розміщеним під портретами Земана і Андрія Бабіша, який очолює політичний рух ANO.

Протестуючі повністю заповнили простір перед Архієпископським палацом. Гасла демонстрантів також транслювалися за допомогою відеопроектора на стіну розташованого поруч Сальмовського палацу.

Читайте також: Чеський політик: Земан не мав озвучувати "свої відчуття" у Страсбурзі

Як повідомлялося, президент Чехії Земан заявив на засіданні ПАРЄ, що вважає втрату Україною Криму "завершеною справою" і пропонує вирішити її, виплативши Україні матеріально-фінансову компенсацію. Його висловлювання засудили представники української влади.

Земан відомий своєю проросійською позицією і прихильністю до президента РФ Володимира Путіна.

Фото: Radio.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-