Чеський політик: Земан не мав озвучувати

Чеський політик: Земан не мав озвучувати "свої відчуття" у Страсбурзі

Ексклюзив
Укрінформ
Скандальна заява президента Чехії Мілоша Земана на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі показує його особисту думку, яка не відповідає настроям чеського політичного істеблішменту.

Про це заявив в коментарі кореспондентові Укрінформу керівник Інституту вивчення громадської думки Stem Павел Фішер.

"Земан сам заявив, що говоритиме від свого імені, від себе. Я думаю, що президент республіки не має говорити про свої відчуття, адже він представляє країну. А країна і уряд відреагували, і я запевняю вас, що його заяви дістали дуже різке засудження також і в парламенті", - заявив Фішер. 

Він зазначив, що в Чехії йдуть дебати про Росію і Західну Європу. Люди усвідомлюють історичну роль Росії в Європі, але водночас відокремлюють культуру від політики. "Ми повинні розуміти, що Росія зневажила європейський порядок, заснований на непорушності кордонів, що перейшла лінії встановленої ООН системи, системи, встановленої Радою Європи, ОБСЄ, системи співпраці і довіри. Ми маємо розуміти, що це гравець, за яким ми повинні стежити з великою увагою", - сказав Фішер.

Читайте також: Прем’єр Чехії: промова Земана у ПАРЄ суперечить зовнішній політиці країни

Як повідомлялося, президент Чехії Мілош Земан заявив на засіданні ПАРЄ, що вважає втрату Україною Криму "закінченою справою" і пропонує вирішити його, виплативши Україні матеріально-фінансову компенсацію. Його вислови засудили представники української влади.

Земан відомий своєю проросійською позицією і прихильністю до президента РФ Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-