У Берліні починаються

У Берліні починаються "зондуючі" переговори щодо створення коаліції

Укрінформ
У Берліні в середу опівдні почалися перші "зондуючі" переговори щодо створення майбутньої урядової коаліції ФРН.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники переговорів - блок Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзу, Вільна демократична партія і Зелені. За кольори партійних прапорів - чорний, жовтий і зелений - таку коаліцію прозвали "Ямайка".

Подібної коаліції в історії німецького парламентаризму ще не було. Переговори обіцяють бути складними: відмінність підходів партій з цілого ряду питань, починаючи від міграційної політики, дуже велика. Канцлер Ангела Меркель розраховує на "кілька тижнів" переговорного процесу, керівництво інших партій не розраховує на їх завершення до Різдва.

Читайте також: Меркель прокоментувала програш своєї партії на виборах у Нижній Саксонії

Спочатку керівники партій зустрічатимуться в двосторонніх форматах: спочатку дві години говоритимуть між собою ХДС/ХСС і ВДП, потім - ХДС/ХСС із Зеленими. На четвер призначено консультації між Зеленими і ВДП. І лише потім має відбутися спільна зустріч.

У переговорах бере участь 18 політиків від ХДС на чолі зі своїм лідером Меркель, від ХСС - 10, від Зелених 14, а від лібералів всього 4 людини.

"Ямайка" - єдина альтернатива для партії Меркель (яка перемогла 24 вересня з не дуже хорошим для неї результатом) сформувати в парламенті більшість і потім уряд після того, як попередні партнери - Соціал-демократична партія Німеччини - заявили про свій перехід до опозиції.

Якщо політики не зможуть домовитися, країну чекають перевибори. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-