Меркель прокоментувала програш своєї партії на виборах у Нижній Саксонії

Меркель прокоментувала програш своєї партії на виборах у Нижній Саксонії

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель, лідер Християнсько-демократичного союзу, засмучена результатами виборів до земельного парламенту Нижній Саксонії, але заперечує їх можливий вплив на переговори з формування коаліції на державному рівні.

Це вона дала зрозуміти в понеділок у Берліні, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми йдемо на зондувальні переговори з розумінням того, що ми - найпотужніша сила", - заявила Меркель.

Вона підтвердила, що переговори з можливими партнерами по урядовій коаліції – Вільною демократичною партією і Зеленими – почнуться, як і передбачалося, у середу, спочатку поодинці, у п'ятницю – всі чотири партії зустрінуться разом: ХДС і її партнери Християнсько-соціальний союз, ВДП і Зелені.

Вирішальним у процесі стане чесне обговорення питань: що потрібно Німеччині і що має запропонувати хороший уряд для ефективного вирішення завдань, а також як можуть партії спрацюватися. Обговорюватимуться всі важливі для суспільства теми. Меркель розраховує на "кілька тижнів" переговорів. Раніше представники інших партій заявили, що навряд чи можна очікувати рішення раніше початку наступного року - розбіжності між політсилами дуже великі. 

Читайте також: Меркель обзавелася новим радником

Напередодні в Нижній Саксонії партія Меркель зазнала поразки, програвши соціал-демократам: ХДС - лише 33,6%, тоді як основні конкуренти - СДПН отримали 36,9%. За Зелених проголосували 8,7%, вільних демократів - 7,5%, правопопулістську Альтернативу для Німеччини - 6,2%. Ліві зовсім не змогли здолати прохідний бар'єр. 

Лідер СДПН у Нижній Саксонії Штефан Вайль оголосив про величезний успіх, що "вперше з 1998 року, з часів Герхарда Шредера, за останні 19 років" соціал-демократи знову змогли стати найсильнішою фракцією у ландтазі Нижньої Саксонії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-