Останнє іспанське: Мадрид висунув остаточний ультиматум Каталонії

Останнє іспанське: Мадрид висунув остаточний ультиматум Каталонії

Укрінформ
Уряд Іспанії візьме під контроль Каталонію та управлятиме нею безпосередньо, якщо лідер Каталонської Республіки Карлес Пучдемон не відмовиться від оголошення незалежності регіону до 10:00 ранку 19 жовтня. 

Про це повідомляє Reuters.

«Уряд Іспанії візьме під власний контроль Каталонію та управлятиме нею безпосередньо, якщо лідер Каталонської Республіки Карлес Пучдемон не відмовиться від участі в розриві регіону від Іспанії до 10:00 години ранку четверга (19 жовтня - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Уряд Іспанії визнав листа Пучдемона неприйнятним, оскільки він не задовольняє вимогу Мадрида.

За словами віце-прем'єра Іспанії Сорайі Саєнс де Сантамарії, каталонський лідер повинен внести ясність в ситуацію, відповівши на вимогу Мадрида закрити питання про незалежність регіону чітко й однозначно - «так або ні».

Як повідомлялося, 10 жовтня в парламенті Каталонії була підписана декларація про незалежність регіону від Іспанії, однак набрання чинності цим документом було перенесене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність цього регіону чи ні.

Читайте також: Лідер Каталонії не дав чіткої відповіді Мадриду щодо незалежності

Проте лідер Каталонії у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не дав точних відповідей і попросив про двомісячні переговори з центральним урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-