У Киргизстані на виборах президента у лідери вибився екс-прем’єр

У Киргизстані на виборах президента у лідери вибився екс-прем’єр

Укрінформ
У Киргизстані на президентських виборах лідирує колишній прем’єр-міністр Сооронбай Жеенбеков.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"За попередніми даними, у нього (Жеенбекова - ред.) 54% голосів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на другому місці опинився опозиціонер Омурбек Бабанов з 33%.

За даними ЦВК, явка на виборах у Киргизстані становила 54 відсотки. За перебігом голосування стежили понад 700 міжнародних спостерігачів.

Офіційна влада заявляє, що серйозних порушень не було. Однак, за словами незалежних спостерігачів і журналістів, на деяких дільницях порушення все ж зафіксовані.

Читайте також: У Казахстані заперечують, що обіцяли Москві направляти військових до Сирії

Водночас у Москві не змогли проголосувати близько тисячі громадян Киргизстану, які прийшли у посольство своєї країни. За даними киргизької служби "Радіо Свобода", до голосування не допустили тих, хто не здавав біометричних дані і не став на консульський облік.

Варто зауважити, що це перші вибори в Киргизстані, за результатами яких очікується мирне передання влади. На посаду президента претендують 11 кандидатів. Серед них три колишні прем’єр-міністри: Омурбек Бабанов, Сооронбай Жеенбеков і Темір Сарієв.

Конституція Киргизстану забороняє чинному президентові Алмазбеку Атамбаєву обиратися на другий термін. Він відверто підтримує Жеенбекова, який пішов з посади прем'єр-міністра у серпні цього року, щоб балотуватися у президенти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-