Тіллерсон вимагає у Стамбула доказів вини затриманих дипломатів

Тіллерсон вимагає у Стамбула доказів вини затриманих дипломатів

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон висловив міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу своє "глибоке занепокоєння" з приводу затримання співробітників дипломатичних місій США у Туреччині.

Про це заявили у Державному департаменті США

"Секретар Тіллерсон висловив міністру закордонних справ своє глибоке занепокоєння з приводу затримання турецьких співробітників нашої дипломатичної місії у Туреччині і кількох американських громадян", - заявила прес-секретар Держдепу Хезер Науєрт.

Тіллерсон теж закликав турецький уряд надати докази щодо звинувачення на адресу двох місцевих співробітників, арештованих у Туреччині.

Наголошується, що сторони домовилися продовжувати контакт щодо ситуації із затриманнями.

Як відомо, представництва США у Туреччині тимчасово припинили опрацювання запитів на отримання віз після затримання турецького службовця у консульстві США в Стамбулі.

Чоловік, який, за даними турецьких офіційних органів, був пов'язаний з рухом гюленистів, був затриманий 4 жовтня у зв'язку з підозрою у "шпигунстві" та підготовці держперевороту. Американська сторона назвала звинувачення безпідставними.

Читайте також: США все ще очікують пояснень від Туреччини з приводу затримання дипломата

На тлі ситуації, що склалася, Президент Туреччини Ердоган звинуватив посла США у Туреччині Джона Басса у дипломатичній кризі між країнами і повідомив, що Анкара більш не вважає його послом Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-