Грузія хоче, аби ЄС став посередником у вирішенні конфлікту з Росією

Грузія хоче, аби ЄС став посередником у вирішенні конфлікту з Росією

Укрінформ
Грузія розраховує залучити Євросоюз до пошуку шляхів вирішення конфлікту з Росією.

Про це повідомив в середу на засіданні уряду республіки прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі, передає "Грузія Online".

"Однією з найважливіших частин стратегічного діалогу, що почався, між Грузією і Євросоюзом з питань безпеки буде російсько-грузинський конфлікт і шляхи його мирного вирішення", - сказав він, коментуючи проведення в Тбілісі першої зустрічі представників республіки і ЄС у рамках діалогу високого рівня з питань безпеки.

За словами грузинського прем'єра, цей діалог є важливим досягненням на шляху інтеграції Грузії в Євросоюз, оскільки практично республіка стає одним з найважливіших компонентів європейської системи безпеки.

Читайте також: Європарламент може запропонувати Україні "Східне партнерство+"

Квірікашвілі зазначив, що у рамках діалогу також обговорюватимуться питання співпраці в сферах боротьби з тероризмом, екстремізмом, організованою злочинністю.

"Цей формат стратегічного діалогу стане шляхом, який приведе нас до досягнення максимальної відповідності з системою і структурами оборони і безпеки Євросоюзу", - сказав він.

Як повідомили в МЗС Грузії, делегацію ЄС на зустрічі, яка пройде в Тбілісі в середу, очолює заступник генерального секретаря із політичних питань Європейської служби зовнішніх зв'язків Жан-Крістоф Белльяр.

"Грузинська сторона активно працює з Євросоюзом у напрямі розвитку співпраці в секторі оборони і безпеки, щоб сталося максимальне зближення з тими інститутами ЄС, які забезпечують стабільність і безпеку в Європі", - підкреслили в МЗС.

У відомстві також зазначили, що обговорюватимуться і питання співпраці у рамках єдиної зовнішньої політики Євросоюзу і політики безпеки і оборони, гібридних загроз, кібер-безпеки, управління кризовими ситуаціями, стратегічній комунікації, обміну досвідом боротьби з радикалізацією і екстремізмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-