Литва пропонує ЄС вимагати компенсації збитків від монополії Газпрому

Литва пропонує ЄС вимагати компенсації збитків від монополії Газпрому

Укрінформ
Країни ЄС, які постраждали від монополії "Газпрому", повинні вимагати компенсації від російського газового концерну.

Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте після зустрічі з єврокомісаром ЄС з питань конкуренції Маргрете Вестагер, яка відбулася 10 жовтня у Вільнюсі, повідомляє Deutsche Welle.

"Президент закликала Єврокомісію домагатися того, щоб державам, які  постраждали від монополії "Газпрому", в тому числі і Литві, були компенсовані фінансові збитки, і забезпечити, щоб в майбутньому застосовувалися ціни, які базуються на чесній ринковій конкуренції і відображають реальну ситуацію на ринку", - йдеться у заяві адміністрації президента Литви.

Так, Грібаускайте заявила, що російський газовий монополіст "Газпром" повинен виплатити компенсацію Литві та іншим країнам Європейського Союзу, які постраждали від його монополії.

Читайте також: Нафтогаз: Рішення арбітражу щодо контрактів з "Газпромом" очікується у листопаді

Як повідомлялося, в середині вересня європейський комісар з енергетики Мігель Аріас Каньєте заявив, що газопровід "Північний потік-2" жодним чином не сприятиме цілям енергетичної політики ЄС. На його переконання, цей газогін лише посилить позиції російського "Газпрому" на європейському газовому ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-