Нафтогаз: Рішення арбітражу щодо контрактів з

Нафтогаз: Рішення арбітражу щодо контрактів з "Газпромом" очікується у листопаді

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" очікує рішення Стокгольмського арбітражу щодо контрактів на купівлю-продажу газу та на транзит газу, укладених з російським "Газпромом", наприкінці листопада поточного року.

Про це написав комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко у Facebook.

"Наразі установлений граничний термін винесення рішень арбітражу як щодо контракту на купівлю-продажу газу, так і щодо контракту на транзит газу - кінець листопада цього року", - написав Вітренко.

Він нагадав, що "Нафтогаз" вимагає приведення транзитного контракту у відповідність до європейського та українського енергетичного законодавства, перегляду (у тому числі ретроспективного) тарифу на транспортування газу відповідно до європейських умов тарифоутворення, а також виплати компенсації за недоотримані доходи від транзиту. 

"Мова йде про компенсацію від декількох мільярдів доларів до суми, яка значно перевищує 10 млрд дол. (щодня сума збільшується на недоотримані доходи за цей період)", - прокоментував представник "Нафтогазу".

Читайте також: Нафтогаз: Україна не платитиме Газпрому $40 мільярдів “штрафу”

Як повідомляв Укрінформ, НАК "Нафтогаз України" та російський "Газпром" не змогли дійти згоди щодо імплементації окремого рішення (Separate Award), ухваленого Стокгольським арбітражним трибуналом у червні цього року, тож сьогодні трибунал розгляне позиції сторін і ухвалить відповідні рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-