Британія готує план на випадок війни з Північною Кореєю - ЗМІ

Британія готує план на випадок війни з Північною Кореєю - ЗМІ

Укрінформ
Велика Британія готує план на випадок можливої війни з Північною Кореєю.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в уряді. 

Як зазначається, войовнича риторика президента США Дональда Трампа щодо КНДР посилила напруженість у регіоні протягом останніх місяців, що спонукає британських чиновників скласти військові плани для відповіді на випадок бойових дій.

Серед планів, які розкриває видання Daily Mail, - розгортання новітнього авіаносця HMS Queen Elizabeth до того, як він пройде необхідні випробування.

Читайте також: Кім Чен Ин назвав ядерну програму КНДР "дорогоцінним мечем"

"У нас достатньо кораблів для відправлення... есмінці типу 45, фрегати типу 23. Новітній авіаносець можна використати раніше, якщо ситуація стане складною", - повідомили в уряді.

HMS Queen Elizabeth, який у серпні прибув у порт Портсмута після масштабних морських випробувань, мав бути введений в експлуатацію не раніше 2020 року. Як пишуть ЗМІ, його можливе дострокове розгортання можна порівняти з ситуацією війни за Фолклендські острови - тоді достроково в експлуатацію ввели авіаносець HMS Illustrious.

"Тоді це була реакція для захисту нашої території. У випадку війни з Північною Кореєю Британія буде частиною великої коаліції. Ми побачимо, що зможемо зробити", - сказало джерело у Військово-морському флоті Великої Британії.

Раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин назвав ядерну програму Пхеньяна "дорогоцінним мечем", покликаним захистити КНДР від агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-