Путін підписав указ про

Путін підписав указ про "вербування" іноземних військових

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє відправляти військовослужбовців-іноземців, що служать за контрактом, за межі Росії для участі у миротворчих і антитерористичних операціях.

Для цього були внесені зміни до положення про порядок проходження військової служби у РФ, повідомляється на російському Офіційному інтернет-порталі правової інформації.

«Військовослужбовці, які є іноземними громадянами, беруть участь у бойових діях, виконують завдання в умовах надзвичайного або воєнного стану, збройних конфліктів, а також беруть участь у діяльності з підтримання або відновлення міжнародного миру і безпеки або з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації», - сказано в указі.

Читайте також: Клептократичні практики РФ поширилися на інші держави – канадський депутат

У положенні жодним чином не обумовлюється участь військовослужбовців-росіян у зарубіжних миротворчих або антитерористичних операціях.

Іноземці можуть служити у російських військах з 2003 року, але тільки за контрактом і в званні не старше сержанта або старшини.

З вересня 2015 року Росія бере участь у військовій операції в Сирії, де зазнає втрат, аж до вищого командного складу. Міноборони РФ не повідомляло, чи залучалися для цієї операції контрактники-іноземці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-